Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z dyni

Zupy

Autor: miciunia

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 955

Dodano: 25.10.2009

Odsłon: 16239

Pyszna :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dynie i marchew obrac i pokroic na mniejsze kawalki. Jablko i cebule pokroic w cwiartki. Warzywa skropic olejem i wraz z czosnkiem (w lupinach) ulozyc na blaszce do pieczenia. Wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec ok 30 min (az warzywa beda miekkie).

  2. W miedzyczasie ugotowac ziemniaki. Miekkie warzywa przelozyc do garnka, dolac polowe bulionu i zmiksowac blenderem. Wlac reszcze bulionu, dodac przyprawy i zagotowac.

  3. Zupe podawac z odrobina slodkiej smietany, posypana natka pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

miciunia 29 października 2009 Polecam dynie bo jest na prawde rewelacyjna, mozna z niej zrobic doslownie wszystko, od slodkich deserow po dania glowne, tylko jak juz wspomniala Mirabelka dynia wymaga odpowiednich przypraw :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 28 października 2009 Zaciekawiaja mnie potrawy z dyni,nigdy nie jadłam ,musze tylko zdobyc dynie i spróbuje.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 25 października 2009 Widzę, sezon dyniowy w pełni :) u mnie dyńka także króluje na stole :) uwielbiam dyniową zupę, takiej z jabłkiem jaką proponujesz tutaj jeszcze nie jadłam ale muszę koniecznie spróbować :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń