Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa z dyni z mlekiem kokosowym ;-)

Przekąski

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1320

Dodano: 11.08.2008

Odsłon: 1921

Bardzo aromatyczna :)

Składniki

  • dynia, miąższ bez pestek, 1 kg
  • mała cebula (najlepiej szalotka), 2 (4) szt.
  • bulion warzywny, ok. 0,5 l
  • mleko kokosowe, ok. 0,5 l
  • sos rybny, 3-4 łyżki
  • kolendra świeża (koniecznie ze sklepu azjatyckiego!!!), 1 pęczek
  • szczypior, 1 pęczek
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nieobrane cebulki osmalić nad ogniem lub na patelni - aż sczernieją, obrać je i pokroić na ósemki. Mleko wymieszać z bulionem, wrzucić dynię pokrojoną w kostkę, cebulki, posiekaną kolendrę. Posolić do smaku. Gotować aż dynia zmięknie - ok. 10-15 minut. Dodać sos rybny i szczypior.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń