Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna zupa powstała na bazie przepisu portugalskiej zupy Caldo verde. Do przygotowania dania użyłem niedzielnego rosołu. Jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na maśle ,dodajemy oliwę pokrojonego w piórka pora i pokrojone w kostkę ziemniaki ,dusimy kilka minut a następnie wrzucamy posiekany czosnek ,oprószamy solą i pieprzem ,krótko podsmażamy. Warzywa zalewamy gorącym bulionem ,dodajemy posiekane liście jarmużu ,całość gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy. Plasterki chorizo kroimy na mniejsze kawałki ,podsmażamy 2-3 min i dodajemy do zupy razem z wytopionym tłuszczem. Zupę zagotowujemy.