Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
Składniki
Z masła i mąki zrobić zasmażkę.
Wlać bulion, mieszając zagotować, Zmniejszyć ogień, gotować 10 minut.
Ziemniaki pokroić w kosteczkę, a marchewkę w plasterki.
Świeże grzybki umyć, te większe również pokroić i włożyć do wywaru razem z ziemniakami i marchewką.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem (jak kto lubi).
Gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Zupę wymieszać ze śmietaną, na koniec dodać zieleninę. Przyprawić octem winnym.
Podawać z jajkiem na twardo.
Wiele lat temu znalazłam ten przepis w jakiejś gazecie i od tamtej pory co roku serwuję ten przysmak mojej rodzince