Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA Z MANDARYNEK I KURCZAKA

Zupy

Autor: ullala2306

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 01.02.2009

Odsłon: 721

Niedługi czas przygotowania, zaskakuje smakiem.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczka
  • dwie puszki mandarynek
  • pęczek szczypiorku
  • sół i pieprz do smaku
  • 2 kostki rosołowe drobiowe
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyzki smietany 18%
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piers umyć i pokroic w kostkę 1/1 cm. Zagotować w niewielkiej ilosci wody. Odcedzic. Umyć garnek i wyplukac ugotowane mieso pod bierzaca wodą. Zagotowć ok. 1,5l wody, dodac kostki rosolowe oraz ugotowanego kuraczka i przyprawe curry Na tym etapie można tez dodac sól i pieprz. Mandarynki rozdrobnic i wlac do gotujacego sie miesa razem z syropem z puszek. Zupa musi lekko wrzeć, dodać smietanę, tak, żeby sie nie zwarzyła. Na koniec drobno posiekany szczypiorek. Ja dodaje jeszcze kilka wiorków swiezego imbiru. Zupa nie powinna byc słodka, raczej lekko pikantna. Podawac gorące. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń