Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z młodej kapusty i klopsami.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 222
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 70
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3316
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 222
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 70
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3316
Składniki
Do garnka z 2,5 litra wody wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew i 1 łyżkę domowej kostki rosołowej. Gdy woda zacznie się gotować wrzucamy do garnka pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości ziemniaków.
W między czasie kroimy kapustę i natkę pietruszki i koper oraz z farszu mięsnego formujemy małe klopsy. Gdy ziemniaki są miękkie do garnka wkładamy pokrojoną kapustę, pietruszkę i koper. Mieszamy wszystkie składniki w garnku, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Na wierzch układamy klopsy i przykrywamy garnek, gotujemy na małym ogniu 5 minut i po 5 minutach obracamy na drugą stronę klopsy i gotujemy kolejne 5 minut. Jeszcze raz próbujemy smak zupy i kończymy gotowanie. Jak ktoś lubi, to do wlanej do talerza zupy może dodać łyżkę śmietany.
Smacznego!!!