Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio chyba aura za oknem sprzyja gotowaniu zup. Początek mokrej jesieni i koniec wiosny są chyba dla mnie najtrudniejsze do życia, ponieważ permanentnie marznę. Grzejniki jeszcze niestety nie działają, więc jedyną opcją na całkowite wygrzanie się jest kąpiel, gruby sweter i rozgrzewająca zupa.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9244
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9244
Składniki
Nagrzać piekarnik do temperatury 180C. 25 nieobranych ząbków czosnku polać oliwą, doprawić sola i pieprzem i piec w naczyniu żaroodpornym pod foliowym przykryciem ok.45 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić. Cebulę drobno posiekać. Na patelni roztopić łyżkę masła i zeszklić cebulę. Gdy zacznie robić się miękka dodać posiekany tymianek. Dodać obrany pieczony czosnek i pozostałe obrane, surowe 15 ząbków. Wszystko przesmażyć. Dodać bulion i gotować aż cały czosnek zrobi się miękki. Około 25 minut. Zmiksować zupę blenderem na gładki krem. Dodać zahartowaną śmietanę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać z chrupiącymi grzankami.