Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z pora z grzankami

Zupy

Autor: Cino

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 729

Dodano: 25.02.2008

Odsłon: 1929

Smaczna i nie zbyt skomplikowana zupka a do tego sycąca..

Składniki

  • por, 2 szt.
  • boczek, 500 g
  • cebula, 2 szt.
  • czerstwy chleb, kilka kromek
  • bulion drobiowy, 1500 ml
  • przyprawy, do smaku
  • tluszcz, do smazenia
  • ewentualnie smietana, do zageszczenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pora pluczemy i kroimy w paski, smażymy razem z pokrojoną w paski cebula oraz boczkiem pokrojonym w drobną kostkę. Do gotujacego bulionu dodajemy przesmażone warzywa. gotujemy aż zmiękną. chleb kroimy w kostke i robimy z niego grzanki na patelni lub w piekarniku. Zupe można zagęścić śmietaną ale można podawac tez czystą. grzanki wrzucamy przed samym podaniem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń