Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z serkiem topionym i słonecznikiem

Zupy

Autor: _miszczyni_

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 17

Dodano: 23.02.2009

Odsłon: 1569

Zwykła zupa z imponującymi dodatkami

Składniki

  • warzywa na patelnię, 1 opakowanie
  • kostka do dań z makaronem, 1
  • pierś z kurczaka, 1 mała
  • śmietana, 1/2 opakowania
  • serek topiony śmietankowy, 2 trójkąty
  • słonecznik, 3 łyżki
  • przyprawy
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka opruszyć pieprzem ziołowym , ziołami do sałatki i podsmażyć do przyrumienienia na oliwie.

  2. Zagotować wodę, dodać kostkę i warzywa na patelnię. Gotować jakieś 10 min

  3. Dodać piersi z kurczaka i gotować kolejne 5 min.

  4. zdjąć z ognia. Dodać przyprawy: pieprz, zioła, dużo koperku. Wrzućić serek topiony i zamieszać do rozpuszczenia( niestety nie da się tego zrobić idealnie, ale to też miła niespodzianką poczuć "glutka" śmietankowego podczas pałaszowania zupy...). Dodać śmietanę

  5. Słonecznik podsmażyć na oliwie, do przyrumienienia. Posypać zupę na talerzu. Można dodać groszek ptysiowy lub grzanki z chleba

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń