Do góry

Zupy Przepis na:

zupa z soczewicą z kluseczkami z kaszy manny

Zupy

Autor: smerfetka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 39

Dodano: 05.07.2009

Odsłon: 3011

zdrowa, lekka zupa

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę umyć, pokroić, cebulę obrać i naszpikować goździkami. Soczewicę wsypać do garnka, zalać bulionem. Dodać włoszczyznę, cebulę i szczyptę soli, gotować ok. 40 minut na małym ogniu.
    Kiełbasę pokroić w plasterki. Koncentrat pomidorowy wymieszać z tymiankiem, majerankiem, solą i pieprzem.
    Kluseczki: zagotować mleko ze szczyptą gałki i soli, powoli wsypać kaszę. Mieszając gotować aż kasza zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wbić jajka, wymieszać i rozsmarować na wilgotnej deseczce.
    Cebulę wyjąć z garnka. Do zupy wlać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać. Następnie dodać kiełbasę, doprawić do smaku. Nożem zdrapywać niewielkie kluseczki do zupy, delikatnie zamieszać i krótko zagotować

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bwwz 14 września 2010 Zrobiłam wczoraj, baaardzo smaczna. Wyszło sporo wiec byłam bewna że mam z głowy robienie zupy na dziś, ale myliłam się mojemu mężowi i mnie tak zasmakowała że zniknęła wczoraj cała:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 06 lipca 2009 Nigdy nie jadłam soczewicy. Czy to smakuje podobnie do grochu? Też się tak rozgotowuje?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń