Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowa, lekka zupa
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Włoszczyznę umyć, pokroić, cebulę obrać i naszpikować goździkami. Soczewicę wsypać do garnka, zalać bulionem. Dodać włoszczyznę, cebulę i szczyptę soli, gotować ok. 40 minut na małym ogniu. Kiełbasę pokroić w plasterki. Koncentrat pomidorowy wymieszać z tymiankiem, majerankiem, solą i pieprzem. Kluseczki: zagotować mleko ze szczyptą gałki i soli, powoli wsypać kaszę. Mieszając gotować aż kasza zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wbić jajka, wymieszać i rozsmarować na wilgotnej deseczce. Cebulę wyjąć z garnka. Do zupy wlać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać. Następnie dodać kiełbasę, doprawić do smaku. Nożem zdrapywać niewielkie kluseczki do zupy, delikatnie zamieszać i krótko zagotować