Do góry

Zupy Przepis na:

zupa z soczewicy

Zupy

Autor: ines

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 172

Dodano: 25.11.2008

Odsłon: 10220

pysznaaa i wege

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę, selera i paprykę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce, wycisnąć czosnek i dusić na oliwie dopóki marchewka i seler nie będą miękkie. Dodać wodę, soczewicę, bulion warzywny, liść laurowy, pomidory w puszce i koncentrat. Gotować dopóki soczewica nie będzie miękka (podlać wodą w razie potrzeby). Doprawić wegetą i pieprzem. Najlepsza z grzankami lub świeżą bułeczką. Przed podaniem posypać natką pietruszki ( można też polać łyżką śmietany). SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oldzia 26 maja 2010 Rewelacyjna zupa, ja przed podaniem miksuję ją.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ines 26 stycznia 2010 obojętnie :) ja robię z takiej jaką akurat mam. jednak różnica jest jeżeli chodzi o chili- jeśli dusisz warzywa ze świeżą papryczką nadaje to zupie fajny wyostrzony smak ( sypka przyprawa chili nie daje takiego smaku )

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wejza21 25 stycznia 2010 mam pytanie czy soczewica ma byc zielona czy rozowa

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń