Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z zieloną soczewicą

Zupy

Autor: klaudi76

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 24

Dodano: 13.09.2009

Odsłon: 947

Zupa jest łatwa w przyrządzeniu, smaczna, pożywna.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa włącznie z cebulą kroimy w kostkę i wrzucamy do średniej wielkości garnka z zimną wodą, dodajemy soczewicę i gotujemy. Czosnek kroimy w grube plastry i też dodajemy do zupy, koncentrat rozrzedzamy w odrobinie wody i wlewamy na sam koniec gotowania, dodajemy przyprawy, czubricę w trakcie gotowania.

  2. W międzyczasie olej mieszamy z papryką w proszku , dzięki temu na zupie powstaną czerwone oczka tłuszczu, a papryka nie opadnie na dno zupy. Wlewamy to w trakcie gotowania. Gotujemy wszystko aż warzywa nie zmiękną. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń