Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sycąca, rozgrzewająca zupka
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9303
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 184
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 128
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9303
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 184
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 128
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Składniki
Cebulę, paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć na smalcu, wsypać łyżeczkę papryki(można więcej), pokrojone ziemniaki i chwilę wszystko smażyć. Po paru minutach wlać wodę, zagotować, dorzucić pokrojoną kiełbasę, sól, kminek(daję 1 łyżeczkę), pieprz i gotować na wolnym ogniu. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać puszkę fasolki i gotować do miękkości składników. W śmietanie rozprowadzić trochę mąki i zagęścić zupę, doprawić do smaku.
Jeśli nie mamy fasoli w pomidorach, można dodać łyżkę przecieru pomidorowego .