Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczana z kiełbasą

Zupy

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 545

Dodano: 29.12.2012

Odsłon: 5641

Prosta, syta zupka

Składniki

  • cebula duża, 1
  • bullion, 2,5 litra
  • ziemniaki, 8
  • czosnek, 3-4 ząbki
  • kiełbasa, 70 g
  • śmietana 18 %, 100 g
  • liść laurowy, 2
  • ziele angielskie, 3
  • majeranek
  • sos sojowy
  • pieprz biały
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki pokroić w kostkę, obsmażyć w garnku kilka minut stale mieszając. Dodać posiekaną cebulę i smażyć ok. 3-5 minut. Następnie dodać pokrojony w plasterki czosnek i całość smażyć, aż cebula się zeszkli, stale mieszać !

  2. Zawartość garnka zalać bulionem, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki. Dodać majeranek i gotować , aż ziemniaki będą miękkie. Śmietanę zahartować gorącą zupą, wlać do garnka. Całość doprawić.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń