Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczana z parowka

Zupy

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 27.05.2008

Odsłon: 2124

Troche inna kartoflanka, sycaca i rozgrzewajaca

Składniki

  • ziemniaki, 1 kg
  • marchewka, pietruszka, seler, po kawalku
  • cebula, 1 sztuka
  • maslo, 1 lyzka
  • parowki, 10 sztuk
  • bulion warzywny, 1 litr
  • smietana, 100 ml
  • sol, pieprz, koperek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki kroimi w kostke i zalewamy bulionem, stawiamy do gotowania. Tarkujemy na warzywa, cebule i parowke kroimy w drobna kostke. Wszystko razemm podsmazamy na masle i dodajemy do gotujacych sie ziemniakow. Smietane zachartowac z odrobina goracej zupy i wlac do garnka. Doprawic sola i pieprzem. Oproszyc koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń