Do góry

Zupy Przepis na:

Zupka orientalna

Zupy

Autor: Ashira

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 663

Dodano: 16.01.2009

Odsłon: 4859

Gdy mamy chęć poczuć odrobinę orientu a w portfelu wiatr wieje...;)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szatkujemy kapuste, siekamy cebulę, paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę i fasolę odsączamy. Wrzucamy do garnka, zalewamy około litrem wody (tak aby przykryło warzywa) i gotujemy. Po ok. 10 min dodajemy kostkę rosołową. Po nastepnych 10 min dodajemy fix, przyprawe 5 smakow i papryke ostra. Gotujemy wszystko do miękkości. Tymczasem przygotowujemy makaron. Gdy warzywa będą miękkie a zupa będzie miała "pełny" aromat doprawiamy do smaku i nakładamy na talerze ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń