Do góry

Dania główne Przepis na:

zur wiejski

Dania główne

Autor: lara1908

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 55

Dodano: 06.03.2009

Odsłon: 916

ten przepis znalazłam w bardzo starej książce kucharskiej..moze kogos zainteresuje...(kuchnia Polska)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. platki owsiane zalac gotujaca sie woda,+kromke razowego chleba i odstawic w cieple miejsce,zeby sie zakisily.napeczniale platki przecedzic.,przemyc i ponownie przecedzic.uzyskane w ten sposob mleczko owsiane wymieszac, a nastepnie mieszajac, gotowac do zgestnienia, doprawic przyprawami.usmazyc cebule pokrojona w kostke i dodac do zuru.podawac z ugotowanymi ziemniakami okszaszonymi usmazona sloninka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 25 czerwca 2009 No i to jest naturalny przepis! Brawo! :) A próbowałaś już? Szkoda, że nie ma foty...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń