Do góry

Dania główne Przepis na:

ŻUREK

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15446

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 9712

Staropolskie i pyszne danie.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę ugotowac w wywarze z włoszczyzny, wyjąc. Do odcedzonego wywaru dodac zakwas, śmietanę i przyprawy, zagotowac.

  2. Na talerze kłaśc porcje kiełbasy, cząstki jaja na twardo, zalac żurem. Podawac z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwona_s 15 kwietnia 2012 OMG... ty dalej się produkujesz... :-( człeku; ty w ogóle nie znasz się na gotowaniu, daj se spokój, poważnie - szkoda twego czasu (nawet dobrego zdjęcia nie potrafisz zrobić)...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lara1908 05 marca 2009 Lideczko,to opisz jak sie robi zakwas...bardzo bym chciała spróbować tego Staropolskiego...:>

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń