Do góry

Dania główne Przepis na:

Żurek

Przepis dnia 2009-11-06
Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5421

Dodano: 04.11.2009

Odsłon: 50997

Dobra zupa

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki obrac ,opłukać i pokroic w kostkę,marchew też pokroić

  2. półtora litra wody zagotować dodając ziele ,liście laurowe,majeranek,czosnek,włozyc ziemniaki i marchew

  3. kiedy ziemniaki i marchew bedzie miękka wlać zurek i zagotować

  4. ccebulę obrac i posiekać ,boczek i kiełbase pokroic i podsmazyc,dodac do zupy ,doprawijać ją solą,pieprzem i chrzanempodawac z jajkami ugotowanymi na twardo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 27 stycznia 2010 Gotowy zurek kupuje w butelkach w sklepie,a czasami kupje w torebce ,najlepiej mi smakuje ten z Winiar.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sleek 27 stycznia 2010 a SKĄD WZIĄĆ TEN ŻUREK, aby go dodać do zupy? Jestem początkująca kucharką...Dziękuję za odpowiedź.

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 25 listopada 2009 Mmmm... Żurek, bardzo go lubię. Ten tutaj wygląda bardzo smacznie i apetycznie. Pozdrawiam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 05 listopada 2009 Z własnego doświadczenia:

-Pyta córka ojca: co na obiad?
-Jeszcze nie wiem.
-Albo żurek albo nie jem nic...
no i był żurek właśnie taki...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń