Do góry

Zupy Przepis na:

żurek biały inaczej

Zupy

Autor: froschek26

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 2

Dodano: 21.05.2009

Odsłon: 834

inaczej

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żur, ja stosuję ten w torebkach, ugotuj w wodzie, dopraw do smaku solą, białym pieprzem, jesli ktoś lubi lekko pikantny i majerankiem. Białaą kiełbasę zagotuj, wyjmij i umyj. Pora pokroić w talarki. Na rogrzana oliwę wrzucić pora, dolać odrobinę wody. Obgotowaną kiełabskę dołożyć do pora i razem dusić. W międzyczasie obrać ziemniaki i ugotować w osolonej wodzie. Ugotować jaja na twardo, obrać ze skorupki pokroić w ćwiartki. Kartofelki odlać wyłożyć na talerz razem z białą kiełbaską i duszonym porem, żurek wlać do czarki i wrzucić jajo. Obiad gotowy!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń