Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 903
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 207
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9317
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 903
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 207
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9317
Składniki
Wątróbki oczyściłem , opłukałem . Upiekłem na natłuszczonej blaszce w temperaturze 170 stopni C. ( natłuściłem smalcem gęsim ). Jajka ugotowałem na twardo , posiekałem ( powinny być pokrojone dość drobno ). Cebulę posiekałem , zeszkliłem na rozgrzanym gęsim smalcu , lekko przyrumieniłem. Ostudzone wątróbki pokroiłem na drobne kawałki ( można zmielić , ale ja wolę czuć grudki). , wymieszałem z jajkiem i cebulą. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Wątróbki można też dusić na tłuszczu ze smażenia cebuli. Odstawiłem do lodówki na ok. 2 godziny , aby smaki się przegryzły. Udekorować posiekanymi jajkami , których cześć odłożyłem oraz posiekanym koperkiem. Można podawać z grzankami , ogórkiem , macą ( do wyboru wg preferencji ).