Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest idealnym ciastem nie tylko na upalne dni. Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9014
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 203
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9014
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 203
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Składniki
Żółtka, margarynę, cukier, cukier waniliowy utrzeć na jednolitą masę. Mleko zagotować z żelatyną. Przestudzić i wymieszać z masą. Na koniec ubić pianę z białek. Wszystko razem wymieszać.
Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać, a drugą część pozostawić bez zmian. Wylać na bleszkę część ciemną z kakao, potem część jasną. Schłodzić w lodówce. Na wierzch wylać rozrobioną galaretkę. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.