Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Agrestowe kołaczki twarogowe"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę przesiej z cukrem pudrem. Dodaj twaróg, szczyptę soli, skórkę z cytryny i ugnieć twardsze ciasto. Odstaw na 30 minut.
Kawałkami ciasta wypełnij foremki na tartaletki o średnicy 10 cm i odłóż na godzinę do lodówki. Ciasto w foremkach piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.
Agrest oczyść, opłucz w letniej wodzie i odcedź. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, jajkiem, miodem, cukrem wanilinowym i mąką ziemniaczaną. Rozsmaruj nadzienie w foremkach z podpieczonym ciastem i rozłóż na powierzchni agrest.
Kołaczki posyp jeszcze płatkami migdałowymi i dopiecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 384 kcalŹródło: Na żywo