Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj polewę z ulubioną czekoladą i ozdób ciasteczka, torty lub ciasta w dowolny sposób!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 63
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1017
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 63
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1017
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Składniki
*Ja najczęściej wykorzystuje mieszankę czekolady mlecznej oraz gorzkiej w proporcji 1/3 do 2/3, ponieważ same ciasteczka są już wystarczająco słodkie. Rodzaj czekolady dobierz dowolnie według swoich preferencji.
Czekoladę posiekaj. Śmietankę podgrzej w garnuszku – uważaj, aby jej nie zagotować! Posiekaną czekoladę zalej ciepłą śmietanką i rozmieszaj trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Gotową polewą ozdób ciasteczka w dowolny sposób! Polewa na ciasteczkach zastyga ok. 2-3h w temp. pokojowej.