Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180'C ok. 30-40 min.
W 1/4 l mleka roztrzepać budyń razem z jajkami, żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować i przygotować budyń. Masło utrzeć z cukrem, dodając schłodzony budyń. Utartą masę podzielić na 2 części: do jednej części (ciemnej) dodać 1-2 łyżeczki kakao, orzechy krojone, rodzynki, pokrojoną czekoladę; do drugiej (białej) dodać bakalie, czekoladę krojoną, pokrojone ananasy z puszki, do smaku sok z cytryny.
Biszkopt - masa ciemna - masa biała. Przyozdobić kakao w proszku lub tartą czekoladą.