Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kultowe ciasteczka amerykanki są proste i szybkie z przygotowaniu. Dzięki dodatkowi amoniaku są niezwykle puszyste i miękkie. Dodatek lukru sprawia, że smakują jeszcze lepiej. Jeśli nie chcesz użyć w tym przepisie amoniaku zastąp go proszkiem do pieczenia lub mieszanką proszku i sody oczyszczonej.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Masło rozpuść w małym garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski przesiej mąkę z solą i amoniakiem.
Jajka zmiksuj wraz z mlekiem i cukrem. Następnie dodaj mąkę i roztopione masło. Całość miksuj do połączenia się składników.
Gotową masę wykładaj łyżką na blaszkę z papierem do pieczenia. Zachowaj odstępy między porcjami ciasta – zwiększy swoją objętość podczas pieczenia.
Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 15-17 minut.
Przygotuj lukier. Do miski wsyp cukier i zalej go wodą. Dokładnie wymieszaj.
Lukier nakładaj na ostudzone ciasteczka amerykanki.