Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Amerykańskie brownie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Czekoladę posiekaj, stop razem z masłem i kawą w gorącej kąpieli wodnej. Masę czekoladową lekko przestudź. Potem wymieszaj z jajkami. Ubij na puszystą masę. Dodaj cukier i sól. Wprost do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Domieszaj orzechy.
Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką (ew. wyłóż pergaminem). Na spodzie równomiernie rozsmaruj ciasto czekoladowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175oC. Piecz 35 minut.
Po wystudzeniu brownie pokrój na kwadratowe porcje. Podawaj np. z bitą śmietaną albo kulką lodów waniliowych.Źródło: Naj