Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, miękkie, okrągłe, oblane lukrem, a smakiem przypominają trochę biszkopt.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski wkładamy margarynę, wbijamy jajka oraz wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Całość miksujemy na gładką masę.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mąką pszenną oraz proszkiem do pieczenia. Stopniowo wrzucamy to do miski z wcześniej przygotowaną masą, cały czas miksując. Do całości dolewamy kilka kropel aromatu waniliowego.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy ciasto tworząc kleksy (z podanej porcji wyjdą dwie blachy ciastek). Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 20-25 minut. Po upieczeniu, ciastka studzimy i polewamy lukrem.