Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne ciasto , doskonałe połączenie smaków i aromatów.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 252
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 357
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 111
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2183
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 252
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 357
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 111
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2183
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając cukier.Żółtka ubić.Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, dodając 2 łyżki syropu ananasowego.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Blaszkę 36 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 min. lub do suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę.
Syrop z ananasa 1 szklanka, wlać do garnka, zagotować, rozpuścić galaretki, pozostawić do stężenia.
Jedną połowę ciasta posmarować konfiturą, położyć ananasy.
Gdy galaretka zaczyna krzepnąć, ubić na sztywno śmietanę, dodać krzepnącą galaretkę, wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać 2 łyżki śmietany aby lepiej rozprowadzała się po cieście.Polać po cieście posypać wiórkami kokosowymi.