Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis dostałam od mojej psiapsiółki Magdy M. :) Zapomniałam do kremu dodać ananasy :) więc dałam je na wierzchu ;)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 86
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1693
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 702
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 86
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1693
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 702
Składniki
Biszkopt: całe jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek dodawać powoli gorącą wodę, olej, obie mąki i proszek do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 30-35 minut.
Ciasto kokosowe: ubić białka pod koniec ubijania dodać cukier a na końcu kokos. Piec w takiej samej formie co biszkopt, wyłożonej papierem pergaminowym. Piec w 180 stopniach ok 25-30 minut.
Krem: do 1/2 szkl. zimnej wody dodać żółtka i budynie, dobrze wymieszać. Resztę wody, sok ananasowy i cukier zagotować. Na gotującą się wodę wlać masę jajeczno-budyniową. Gotować aż zgęstnieje, wystudzić. Masło ucierać i dodawać stopniowo masę budyniową. Gdy już mamy utarty krem dodajemy ananasy pokrojone w kostkę, mieszamy. Układamy: biszkopt, część kremu, ciasto kokosowe, pozostały krem, na wierzchu można posypać zrumienionym kokosem lub migdałami. Smacznego