Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 88
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 20
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 56
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 208
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 88
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 20
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 56
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 208
Składniki
Ciasto: białka ubij na sztywno ze szczyptą soli oraz cukrem. Wsyp proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, mak i wymieszaj ciasto. Wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy (28x38 cm). Piecz 25-30 minut w temp. 180°C.
Masa: żółtka roztrzep z odrobiną mleka, budyniem oraz cukrem. Wlej do reszty gotującego mleka, ugotuj budyń. 1,5 galaretki rozpuść w szklance wrzątku. Ostudź.
Masło zmiksuj. Nie przerywając miksowania, porcjami dodawaj zimny budyń oraz tężejącą galaretkę. Ananasy osącz z zalewy, drobno pokrój i włóż do masy. Wymieszaj krem. Pozostałe galaretki (1,5 op.) rozpuść w 400 ml wrzątku. Odstaw w chłodne miejsce, aby ostygły i lekko stężały.
Zimne ciasto posmaruj kremem. Ułóż na wierzchu delicje. Zalej tężejącą galaretką. Wstaw ciasto na noc do lodówki, aby całkowicie stężało.
Czas: 80 min. Cena porcji: 1,50 zł.Źródło: Relaks