Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto stanowi połączenie ciasta ,aromatycznych jabłek oraz serka na zimno,co sprawia ,że jest delikatne i smaczne .
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Składniki
Biszkopt:Jajka żółtka oddzielić od białek ,białka ubić na sztywno z 16 dag cukru.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka ubić.Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.Blaszkę do pieczenia 36x24 wyłożyć papierem do pieczenia ,nałożyć ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec ciasto 20 min. lub do suchego patyczka.
Jabłka obrać ,zetrzeć na tarce o grubszych oczkach dodać 14 dag cukru i usmażyć , pod koniec smażenia dodać galaretkę i dokładnie wymieszać.Tak przygotowane jabłka wyłożyć na ciasto.
Ułożyć ciastka kakaowe z czekoladą.
Zrobić sernik na zimno w/g przepisu na opakowaniu ,wyłożyć na ciasto.
Przykryć herbatnikami.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,polać po ciastkach ,posypać wiórkami.