Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowe ciasteczka na maśle orzechowym.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 142
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22730
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 142
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22730
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać masło orzechowe, jogurt, przesianą mąkę z sodą oraz pokruszone na małe kawałeczki orzeszki. Masę dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na 4 części. Z każdej formować dość grube wałki (fi ok.5cm) i kroić w plasry grubości ok. 1 cm. Ciastka kłaś na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym ok. 180st.C 10-15 min. aż się delikatnie zrumienią.