Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczne ciasto marchewkowe"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Owoce posiekaj i dodaj do mleka sojowego. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Połącz z wiórkami, namoczonymi bakaliami (wlewając pozostałe mleko), sokiem z cytryny, olejem, orzechami, sezamem, pestkami dyni i łyżką octu. Mąkę przesiej z cynamonem, proszkiem do pieczenia, sodą, szczyptą soli.
Wymieszaj, połącz z resztą. Ciasto piecz 40–50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po ostudzeniu udekoruj np. musem z mascarpone (serek zmiksuj z 2 łyżkami mleka i szczyptą stewii) i skórką pomarańczową.
• 70 minut • dla 4 osób • cena ok. 16 złŹródło: Show