Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepsze na drugi dzień, pachnące latem, rozpływające się w ustach ciasto jabłkowe :-)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
na stolnicę wysypać mąkę, proszek do pieczenia, pokrojone miękkie masło, jajka, smalec i śmietanę. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, rozwałkować.
z jabłek ugotować mus z cukrem (do smaku) i c. waniliowym
na blachę wyłożyć jedną część rozwałkowanego ciasta, wyłożyć ciepły mus jabłkowy, posypać cynamonem (jeśli ktoś lubi) i przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta
piec w temp. 180 stopni ok. 30 min
smacznego! :-)