Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczny tort kawowo-orzechowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 27
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 27
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Natłuść i wyłóż papierem formę o śr. 18 cm.
Ubij mikserem masło, cukier i esencję waniliową. Dodaj kolejno jajka, mąkę z przyprawą i proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną w wodzie kawę i likier. Wymieszaj, przełóż do formy.
Piecz 40-45 minut. Wyjmij z piekarnika i po 5 minutach wyjmij z formy. Wystudź.
Krem: Zmiksuj masło na biały krem. Dodaj nutellę i kremówkę.
Rozkrój ciasto na trzy placki. Przełóż je kremem. Następnie posmaruj boki i wierzch. Posyp grubo posiekanymi orzechami oraz kawałkami startej czekolady.
Jeśli chciałabyś użyć prawdziwej kawy, zaparz ją w dzbanku przez papierowy filtr. Będzie miała delikatniejszy smak, dlatego zalej wrzątkiem podwójną jej ilość (4 łyżeczki).Źródło: Olivia