Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki o smaku cytrynowym, oblane lukrem też cytrynowym.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
ciasto-Masło rozpuścić i ostudzić do letniego. Jajka zmiksować z cukrem na puch. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać sok i ekstrakt z cytryny, wymieszać na niskich obrotach miksera. Potem dolewać letnie masło i zmiksować. Foremki natłuścić i za pomocą łyżki od lodów, napełniać do 3/4 wysokości.
Można ponalewać też do papierowych papilotek w silikonowych matach.
Piec ok 25-30 min. w 175 *C. Można sprawdzić wykałaczką czy upieczone.
Po upieczeniu wyjąć z foremek i ostudzić.
lukier- Cukier puder przesiać i rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę.Lukrem oblać babeczki i zostawić do zastygnięcia. Można posypać posypką cukrową, albo ozdobić w/g własnego upodobania.
Przed włożeniem do koszyczka ozdobić gałązką mirty lub bukszpanu.