Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki jabłkowe"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 35
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 35
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, posiekanym masłem, szczyptą soli, skórką i alkoholem, zagnieść ciasto, owinąć folią, włożyć do lodówki na godzinę, rozwałkować na 4 krążki, rozłożyć w foremkach do babeczek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą.
Jabłka umyć, obrać, usunąć pestki, pokroić. W rondlu podgrzać alkohol z miodem, masłem, octem, wymieszać z kaszą, orzechami, jabłkami, rozłożyć na cieście. Piec ok. 20 min w temp. 200°C.
Posyp babeczkę cukrem pudrem, udekoruj listkami mięty i podaj z gałką lodów śmietankowych.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium