Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to pyszne i bardzo proste babeczki piernikowo - czekoladowe. Przygotowanie tych smakołyków nie zajmuje dużo czasu. Stanowią doskonałą propozycję na świąteczny stół. Aromat piernika w połączeniu z czekoladą stanowi nieodłączny element tego co stanowi o sukcesie tych babeczek. Moim zdaniem są doskonałe na okres około świąteczny.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję olej i mleko. Miksuję. Dodaję miód, mąkę, przyprawy, kakao, proszek do pieczenia. Miksuję. Dodaję kawałki czekolady. Mieszam. Ciasto przelewam do formy na muffunki lub na babeczki. Piekę w 180 stopniach przez 30 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję.