Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedne z łatwiejszych babeczek upieczone z ciasta francuskiego. W środku zostały wypełnione dżemem z żurawinki, który samodzielnie zrobiłam, więc tym bardziej wszystkim smakowały.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 612
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 162
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 188
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 612
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 162
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 188
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Foremki ( u mnie silikonowe, więc nie trzeba niczym smarować ) wylepić ciastem francuskim, nałożyć do każdej do środka dżemu z żurawiny. Na wierzch można przyozdobić paskami z ciasta francuskiego, najlepiej wycięte radełkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego !!! P.S. Babeczki najlepiej smakują na ciepło. Środki babeczek można wypełnić według własnego upodobania, np. serem białym, jabłkami, brzoskwiniami, ananasem itp