Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie babeczki w sam raz do kawki.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 103
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 103
Składniki
Masło,sól,żółtka i mąkę wkładam do miski i siekam nożem.Kiedy uzyska konsystencję kaszy dodaję cukier puder szybko zagniatam.Zagniecione ciasto wkładam do woreczka i umieszczam w lodówce na 1 godzinę.
Po wyjęciu z lodówki wałkuję.Ja robie to na folii spożywczej ,którą też przykrywam ciasto,aby się nie kleiło.Szklanką kroję krążki i wyklejam foremki.Wyklejone ciastem foremki przykrywam folią almuniową lekko dociskając.W dołki wsypuję orzechy,piekę ok.12 min.w tem.200 stopni.Po wyjęciu zsypuję orzechy w miseczkę i zdejmuję folię.Babeczki studzę.
Babeczki smaruję masą kajmakową.Śmietanę ubijam dodaję przestudzoną żelantynę roztopioną w odrobinie wody.Na masę kajmakową rozkładam orzechy ,zostawiając parę do dekoracji.śmietanę wyciskam przez szprycę, na górę śmietany układam resztę orzechów.