Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z malinami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Margarynę rozpuść w rondelku. Dodaj cukier, mleko, kakao i mieszając, gotuj 2-3 minuty (aż cukier się rozpuści). Zdejmij naczynie z ognia i ostudź.
Do zimnej masy wlej żółtka i wymieszaj. Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy i jeszcze raz wymieszaj ciasto. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połącz z ciastem.
Foremki do babeczek posmaruj tłuszczem, posyp bułka tartą. Włóż po 2 łyżki ciasta. Nakryj owocami (w przypadku mrożonych nie musisz ich rozmrażać). Połóż łyżkę ciasta.
Wstaw foremki do gorącego piekarnika. Piecz około 25 minut w temp. 180°C. Wyjmij babeczki z foremek i ostudź. Przed podaniem na stół ciasteczka udekoruj kleksem bitej śmietany oraz kilkoma owocami.
Jeśli nie masz foremek do babeczek albo liczną rodzinę, takie ciasto możesz upiec w dużej formie, np. tortownicy, lub na blasze. Zwiększ wtedy proporcjonalnie ilość składników i wydłuż czas pieczenia do 40 minut.
<strong>Przepis przysłała Diana Kowalczyk z Tarnobrzegu</strong>Źródło: Relaks