Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z masą ajerkoniakową"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16719
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 89
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 356
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 132
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16719
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 89
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 356
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 132
Składniki
Owoce umyj, osusz. Wiśnie wydryluj. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj masło, żółtka i 1–2 łyżki zimnej wody. Posiekaj, zagnieć ciasto. Owiń je folią i schładzaj 30 minut. Foremki do babeczek posmaruj masłem, wylep ciastem. Piecz ok. 12 minut w temp. 200 st. Wystudź. Galaretkę rozpuść w 1 i 1/3 szkl. wrzątku.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj z serkami waniliowymi i ajerkoniakiem. Spody babeczek napełnij kremem. Obłóż owocami i posmaruj tężejącą galaretką. Wystudź.
Jedna porcja zawiera: 195 kcal
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina