Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe smaczne co nie co dla łasucha:)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 71
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 109
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 71
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 109
Składniki
Kruche babeczki: mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy wodę, sól i pokrojone w cienkie wiórki zimne masło. Wszystko siekamy nożem a następnie wyrabiamy na jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka /np. szklanką/, wylepiamy nimi natłuszczone foremki do babeczek i ciasto nakłuwamy widelcem. Foremki wstawiamy do lodówki na 20 min. a następnie pieczemy ok. 20 min. w piekarniku na grzanym do 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia - najlepiej upiec dzień wcześniej. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. 4-5 łyżek galaretki przelewamy do płaskiego pojemnika /tak by można było z stężałą galaretkę pociąć na ozdobne kawałki/. Pozostałą galaretkę odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru a następnie dodajemy serek homogenizowany i miksujemy przez chwilę. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i ponownie wszystko razem miksujemy. Tak przygotowaną masą napełniamy babeczki. Ozdabiamy cząstkami mandarynki i kawałkami galaretki /stężałej w małym naczyniu/.