Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam dwukolorowe babeczki. Proste w wykonaniu, szybko się je robi , ale przede wszystkim są bardzo smaczne i nie wymagają pieczenia.
szklaneczki, mikser,
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 186
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 198
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 186
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 198
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując dodać maślankę a na sam koniec olej. Całość dokładnie zmiksować do połączenia składników. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao + startą czekoladę. Do szklaneczek odpornych na ciepło wlać część ciasto jasne a w środek cienkim strumykiem wlać ciasto czekoladowe.(ciasta powinno być do połowy szklaneczki). Babeczki w szklaneczkach wkładać do gotującej wody i gotować sprawdzając patyczkiem tak długo dopóki patyczek nie będzie suchy. Gotujemy pod przykryciem lekko uchylając przykrywkę. Woda ma zakrywać szklaneczki ponad połowę.