Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Masło utrzyj cukrem, cukrem waniliowym i solą. Kolejno domieszaj jajka. Dobrze utrzyj mikserem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z proszkiem budyniowym.
Porcjami dosyp do ucieranej masy maślanej i wlej mleko. Ponownie utrzyj mikserem.
Banany obierz, pokrój na kawałeczki, skrop sokiem z cytryny i dodaj do ciasta. Formę z kominkiem posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Nałóż przygotowane ciasto.
Babkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC. Piecz około godziny. Gotową babkę studź 10 minut w foremce.
Potem ciasto wyjmij, przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj