Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do kawy na podwieczorek
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Margarynę utrzeć, aby nie było grudek.
Margarynę wymieszać z mąką z proszkiem do pieczenia, sokiem z cytryny, szczyptą soli i aromatem waniliowym.
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę.
Do masy z margaryną dodawać stopniowo ubite jajka i ucierać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao i wymieszać.
Do wysmarowanej tłuszczem foremki wlać część białej masy, następnie masę z kakao i na wierch białe ciasto.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do "suchego patyczka"