Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna, ale wymaga specjalnej formy
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
utrzeć żółtka z masłem i cukrem na puszysta masę, dodać przesiane mąki, proszek i ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i posypanej mąką formy.
w dużym garnku zagotować wodę, wstawić do niego formę z ciastem (należy ja obciążyć, żeby się nie ruszała). Garnek przykryć przykrywką i całość gotować na małym ogniu 1 godz. i 15 min. Forma powinna być zanurzona w wodzie do połowy swojej wysokości.
Po wyjęciu ciasto przestudzić, polać polewą czekoladową
na polewę: 10 dkg masła, 10 dkg cukru pudru, 2 łyżki mleka, 3 łyżki gorzkiego kakao, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.