Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka jogurtowa z kokosem"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20657
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20657
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij do niej jajka, wciąż ucierając. Dołóż skórkę z limonek i wiórki kokosowe. Porcjami, (na przemian) dodawaj jogurt oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto ucieraj jeszcze kilka minut mikserem, aż dobrze się połączą.
Foremkę z kominkiem posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą, a następnie napełnij ciastem. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez godzinę.
Babkę lekko przestudź w formie, potem przełóż ją na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Lukier przygotuj według przepisu. Oblej nim zimne ciasto.Źródło: Tina