Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka marmurkowa Skladniki 250 g maki 100 g masla 120 g cukru pudru Olejek migdalowy Wanilia 2 jajka Polowa paczki proszku spulchniajacego 125 ml kwasnego mleka 20 g kakao Sposob przygotowania Ciasto przygotowujemy, tak jak w przypadku babki piaskowej. Po utarciu ciasta przekladamy 2/3 do wysmarowanej i obsypanej formy, a reszte ciasta mieszamy z kakao. Ukladamy ja na wierzchu jasnej czesci ciasta. Pieczemy przez 30-40 min
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Babka marmurkowa Skladniki 250 g maki 100 g masla 120 g cukru pudru Olejek migdalowy Wanilia 2 jajka Polowa paczki proszku spulchniajacego 125 ml kwasnego mleka 20 g kakao Sposob przygotowania Ciasto przygotowujemy, tak jak w przypadku babki piaskowej. Po utarciu ciasta przekladamy 2/3 do wysmarowanej i obsypanej formy, a reszte ciasta mieszamy z kakao. Ukladamy ja na wierzchu jasnej czesci ciasta. Pieczemy przez 30-40 min